Recenzie – Black out de John Lawton

Black out de Jown Lawton
Poți cumpăra cartea de aici
Sau de aici

Cine este John Lawton

John Lawton este un scriitor și producător mai puțin cunoscut, de filme/romane istorice, polițiste, în mare parte din perioada celui de-al doilea război mondial sau a războiului rece.

John Lawton s-a născut în Londra 1949, iar câteva din operele sale cele mai cunoscute sunt: Black Out, Old Flames și Second Violin.

Baza majoritatea cărților sale este cartea Black Out.

Despre Black Out

În Londra celui de-al Doilea Război Mondial, un detectiv cu origini rusești și sentimente confuze față de patria pe care o servește trebuie să rezolve cel mai dificil caz de până atunci – un șir de crime macabre și dispariții misterioase. Victimele? Refugiați germani și polonezi care fac parte dintr-o echipă de cercetare științifică ce promite idei revoluționare. Alianțe secrete, spioni, femei fatale și o lume măcinată de război îl pun în fața unor provocări neașteptate.

Citatul explică foarte bine cartea și acțiunea în general.

Acțiunea se petrece în cel de-al Doilea Război Mondial. Personajul principal este un polițist cu origini rusești.

Încă de la început ești transpus în acțiune și ți-se explică cum era viața oamenilor pe timpul războiului. Mai exact în timpul bombardamentelor „Blitz” din Londra.

Acțiune și personaje foarte bine conturate.

Pe parcursul romanului se petrec mai multe crime, care aparent încep să fie legate între ele.

Personajul principal, Troy este un genul de detectiv singuratic, sarcastic și îndrăzneț, dar căruia nu îi place să lucreze în echipă și exact acest lucru o să îl distrugă. Pe parcursul romanului Troy se dezvoltă și începe să învețe din propriile greșeli.

Cui îi este adresată cartea

În ansamblu este o carte genială, mai ales dacă sunteți fani ai cărților/romanelor polițiste, spioni, agenții de informații sau pur și simplu vreți să aflați mai multe despre al doilea război mondial. Deși este o carte de ficțiune, cred că reușește să ne arate ce impact a avut războiul asupra oamenilor și prin ce traume au trecut.

Black Out de John Lawton nu cred că se limitează doar la un anumit gen. Poate fi îndrăgită atât de bărbați cât și de femei.

E o crimă. Nu e vorba despre fapta unui om furios, disperat, care o ia razna și ucide. Făptașul a planificat totul pentru a scăpa cu fața curată.

Oricine a putut face asta o dată o poate face din nou.

Inspector Troy

Vezi și acest articol despre „Cadranul Banilor de Robert Kiyosaki”

Black Out de John Lawton – Recenzie

2 comentarii la „Black Out de John Lawton – Recenzie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *