Recenzie – Cel mai bogat om din Babilon

    Cel mai bogat om din Babilon este prima carte pe care am citit-o din plăcere și am terminat-o, chiar o recomand. Inițial am fost putin sceptic, nu prea am vrut să o citesc. Mai ales că în perioada respectiva nu prea îmi plăcea să citesc. Însă am tot auzit de ea, fie pe YouTube, fie pe Social Media, fie vorbeau câțiva prieteni despre ea. Într-un final am decis să o cumpăr, să vad și eu ce este asa special la cartea asta.

    Deși este o carte destul de veche (scrisă in 1926) încă este de actualitate. Autorul, George S. Clason încearcă să dea sfaturi financiare prin intermediul unor parabole vechi de aproximativ 8000 de ani, în Babilonul antic.

    Parabolele sunt spuse de un caracter fictiv pe nume Arkad, un scrib sărac care a devenit „cel mai bogat om din Babilon”.

    Ca și orice altă carte sau lucru facut de om, nu este perfect, are și câteva defecte:

1. Este puțin cam scurtă, aproximativ 140/150 de pagini.

2. Sunt anumite elemente care se repetă sau cel puțin nu oferă atât de multe informații. În mare parte informația se află la începutul capitolului, prima pagină și poate și a doua, unde îți explică la ce se referă și primești câteva argumente de ce e bine să faci așa.

Cel mai bogat om din Babilon
Poți cumpăra cartea de aici

    George S. Clason ne dezvăluie câteva „secrete” pentru a strânge o avere.     Cum ar fii „Cele 5 legi ale ale aurului” una din ele ar fii:  

„Aurul lucrează cu sârg în folosul stăpânului sau înțelept,care știe cum să-l administreze într-un mod profitabil, astfel încât acesta se înmulțește precum se înmulțesc animalele pe câmpii..”.  

Sau „Cele șapte leacuri împotriva sărăciei” (Al șaptelea leac „Perfecționați-vă talentul de a câștiga!”)

    De altfel autorul abordează diferite vorbe sau citate cunoscute cum ar fii „Norocul ți-l faci cu mâna ta” sau „Profită din plin de toate ocaziile ce ți se ivesc în cale.”

    Per total consider că este o carte foarte buna, mai ales pentru cei interesați de domeniul financiar sau dezvoltare personala. Drept dovadă că am citit-o de două ori.  

Nota cel mai bogat om din Babilon 9/10.


Vezi și acest articol

Cel mai bogat om din Babilon – Recenzie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *