Recenzie – De la idee la bani de Napoleon Hill

De la idee la bani de Napoleon Hill
Poți cumpăra cartea de aici
Sau de aici

Cine este Napoleon Hill

Napoleon Hill a fost un autor american de cărți de literatură motivațională. Iar opera sa, De la idee la bani este una din cele mai bine vândute cărți din toate timpurile. Dacă încă nu ați citi-o chiar cred că ar trebuii să o faceți, mai ales dacă sunteți pasionați de subiectul dezvoltării personale.

Napoleon Hill a fost acuzat de fraudă de către istoricii moderni, însă chiar și așa, operele sale vă pot influența viața în bine.

De la idee la bani

Napoleon Hill susține că s-ar fi întâlnit cu Andrew Carnagie, cel mai bogat om din lume, la momentul respectiv. Averea lui ar fi echivalată cu 372 de miliarde de dolari.

Andrew Carnagie credea că procesul succesului poate fi sintetizat într-o formulă simplă, pe care orice om ar fi capabil să o înțeleagă. Impresionat de personalitatea lui Napoleon Hill, Carnegie l-ar fi întrebat dacă este dispus să pună cap la cap toate informațiile, să intervieveze peste 500 de bărbați și femei de succes, mulți dintre ei având averi foarte mari, în scopul de a descoperi și publica formula succesului.

Secretul succesului

Dacă sunteți pregătiți, veți recunoaște secretul cel puțin o dată în fiecare capitol. Mi-ar plăcea să vă pot spune cum să vă dați seama dacă sunteți pregătiți, însă acest lucru vă va priva de anumite beneficii pe care le-ați putea dobândii dacă ați face descoperirea pe cont propriu.

Napoleon Hill

Singurul lucru rău pe care îl pot spune la adresa cărții este că în anumite momente poate părea repetitivă.

În mare, cartea se bazează pe un singur foarte important, iar autorul încearcă să îl „întoarcă” pe toate părțile și să se asigure că l-ai înțeles, să îți dea exemple reale și cum poate fi aplicat în viața de zi cu zi acel principiu.

Nu o să vă stric distracția și să vă spun care este acel principiu, dacă vreți să aflați v-a trebuii să citiți cartea, însă o să vă povestesc în câteva cuvinte la ce vă mai puteți aștepta.

Cunoștințele de specialitate

Sunt două tipuri de cunoștințe, unele generale și altele de specialitate. Cele generale nu vor ajuta prea mult la acumularea de bogății.

Cel mai important este să știi de unde să iei informațiile când ai nevoie și cum să le folosești.

Încrederea

Orice impuls al gândirii care este plasat în mod repetat în subconștient este, în final acceptat și transpus în acțiune de către subconștient.

Atunci când oamenii intră prima oară în contact cu crima o detestă. Dacă rămân în contact cu ea pentru o perioadă, încep să se obișnuiască și să o suporte. Dacă rămân în contact cu ea suficient de mult, o vor accepta și vor ajunge să fie influențați de ea.

Napoleon Hill

Cele 11 secrete ale leadership-ului

 1. Curajul
 2. Autocontrolul
 3. Un ascuțit simț al dreptății
 4. Capacitatea de a lua decizii ferme
 5. Capacitatea de a realiza planuri clare
 6. Obiceiul de a muncii în plus
 7. O personalitate agreabilă
 8. Solidaritate și înțelegere
 9. Atenția la detalii
 10. Disponibilitatea de a-și asuma responsabilitatea totală
 11. Spiritul de cooperare

Poți vedea și acest articol despre „Regula 10x de Grant Cardone”

De la idee la bani de Napoleon Hill – Recenzie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *